Konverzije na mobilnim uređajima

B2C Online marketing
Konverzije na mobilnim uređajima

Danas je najlakše dopreti do novih klijenata zahvaljujući Internetu. Trenutno u Srbiji 56% populacije ima pristup globalnoj mreži. Istraživanja su pokazala da 36% ljudi koristi internet na telefonima. Ovaj podatak otvara nove načine pridobijanja novih klijenata.

Prilikom online kupovine, često se dešava da se kupovina započne na jednom uređaju, a završi na drugom-trećem. Prema trenutnim podacima 65% kupovina započne na telefonu, od kojih se 61% nastavi na računaru. 25% kupovina započne na računaru, od kojih se 19% nastavi na telefonu. Kupovina ili počne ili se završava na telefonima. To znači da je telefon veoma značajan medijum prilikom online kupovine. Jedan deo konverzija kupaca je trenutno teško pratiti u Google Analytics-u. Taj podatak se odnosi na količinu poziva upućenih prodavnici i na broj direktnih odlazaka u prodavnicu nakom Google pretrage. Kada bi se i ti podaci pomno pratili uvidelo bi se da je procenat konverzija preko interneta veći za 7-12% u zavisnosti od industrije.
 
U Srbiji se 15% online kupovina obavi putem pametnih telefona. U daljem tekstu ćemo Vam dati neke predloge za unapređenje online poslovanja na mobilnim telefonima.
 

Načini sa kojima možete poboljšati korisničko iskustvo na mobilnim telefonima:

  • Postavite pretragu na sajtu na vidljivo mesto i postarajte se da su rezultati validni
  • Implementirajte filtere za poboljšanje rezultata pretrage i racionalizujte rezultate
  • Dizajnirajte efikasne forme
  • Dopustite posetiocima da kupuju kao gosti
  • Postarajte se da mogu lako završiti konverziju na nekom drugom uređaju

Olakšavanje konverzija na drugim uređajima

Ne žele sve osobe da potvrde svoju kupovinu na mobilnim telefonima. Omogućite im jednostavan način da sačuvaju ili podele informacije između različitih uređaja kako biste sačuvali potencijalne kupce. Najlakši načini za to su: deljenje na društvenim mrežama; email ili opcija čuvanja korpe na samom web shop-u.

CTA (Call To Action) dugme postavljeno jasno i direktno

Korisnici mobilnih telefona lako mogu da preskoče neke stavke u meniju, tako da uvek stavite vidljive CTA tamo gde ste sigurni da će ih primetiti. Istraživanja su pokazala da najbolje prolaze sajtovi sa jasnim CTA-ovima. Mobilna verzija sajta će se verovatno razlikovati od desktop verzije, pa se prilikom kreiranja istih postavite u ulogu korisnika.

Zaključak

Konstantnim izmenama u algoritmima, Google nas gura da budemo sve bolji u svom poslu. Pravljenje responsive dizajna je postala osnova svake dobre dizajnersko-programerske kuće. Postarajte se da je Vaš web shop optimizovan za mobilne uređaje.
 
Blog post

Kako najbolje da optimizujete ciljnu stranicu (landing page)?

Zadržavanje korisnika usluga je najteži deo online poslovanja. Putanja od dolaska na sajt do konverzije mora da bude stimulativna i namenjena krajnjem korisniku.

web dizajnonline marketing
Blog post

Zašto Vam je potrebna plaćena pretraga putem pretraživača?

Do 2015. godine, više od četvrtine celokupnog reklamnog marketinga će se obavljati online (na mreži), sa plaćenom pretragom ili PPC-om (plaćanje po kliku) koji će igrati bitnu ulogu u načinu na koji se prodaju proizvodi i usluge.

online marketing
Blog post

Google „Mobilegeddon“

U utorak, 21. aprila, Google će pustiti u opticaj novi algoritam koji utiče na pretragu na mobilnim uređajima, čime će uticati na redosled kojim su sajtovi rangirani kada korisnik pretražuje nešto putem mobilnog telefona ili tableta.

online marketing
Blog post

Rečnik termina mobilnog marketinga koje morate znati

Mobilni marketing je relativno novo polje sa specifičnim terminima koji se najčešće koriste na engleskom jeziku. Sa ciljem da budete bolji mobilni marketing ekspert potrebno je da poznajete terminologiju. Od SoLoMo-a do SDK-a, pobrojaćemo najvažnije termine mobilnih termina.

social media marketingonline marketing
Ostavite Vaš komentar
POŠALJITE KOMENTAR
Milos 02.04.2015.

Vrlo koristan tekst. Sto vise slicnih...