Drugi deo - Kako dizajnirati savršen sajt od jedne stranice

Web dizajn
Drugi deo - Kako dizajnirati savršen sajt od jedne stranice

U prethodnom tekstu smo se bavili prednostima koje donose sajtovi od jedne stranice. U nastavku ćemo obratiti temu kada, a kada ne se koristi sajt od jedne stranice.

Kada koristiti dizajn od jedne strane, a kada ne

 
Iako postoji mnogo prednosti koje donose dizajni sajtova od jedne stranice, oni nisu savršeni za sva rešenja. Postoje mnoge situacije kada ne treba da koristite sajt od jedne stranice, a takođe postoje i situacije kada je jednostranični sajt mnogo bolje rešenje od višestraničnog sajta.
 
Ako planirate sajt koji će imati samo nekoliko stranica, onda je bolje da razmislite o sajtu sa jednom stranicom. Kada se sve lepo smesti na jednu stranicu, sam dizajn izgleda modernije. Ukoliko imate malo sadržaja koji treba da rasporedite po sajtu, na samo jednoj stranici će izgledati smišljenije i konciznije.
 
Još jedan uobičajen primer za dobar dizajn sajta od jedne stranice je i sajt koji služi samo kao najava za budući sajt. Oni se najčešće sastoje od samo jedne stranice koja ima neku formu za prijavu na e-bilten. Na ovaj način javnost može na malo prostora da dobije sve potrebne informacije koje će se ticati budućeg sajta i zato je pogodan način za dizajn.
 
Web shopovi koji se bave prodajom samo jednog proizvoda su takođe idealni za sajtove od samo jedne stranice. Ako prodajete samo jedan proizvod, zašto bi se mučili sa više bespostrebnih stranica. Jednostavna i dobro dizajnirana jedna stranica može biti mnogo bolje prodajno sredstvo.
 
Možda smatrate da se malo složeniji web shop ne može napraviti tako da bude funkcionalan samo na jednoj stranici. Istina je da bi i mi smatramo da treba izbeći za bilo koji web shop koji ima više desetina proizvoda, ali jednostavna online prodavnica koja nema previše artikala može biti efektna na samo jednoj stranici, sa dodatnim prozorima za opis proizvoda i način plaćanja.
 
Odgovor na pitanje, kada ne koristiti dizajn od jedne stranice je poprilično jednostavan. Sajtovi koji su veliki, složeni, ili je potrebno da sadrže mnoštvo informacija nisu pogodni za samo jednu stranicu. U tim slučajevima mnogo je bolje imati klasičan višestranični sajt.
 
U sledećem tekstu ćemo se baviti sa najboljim rešenjima za jednostranični dizajn.
 
Blog post

Prvi deo - Kako dizajnirati savršen sajt od jedne stranice

Sajtovi koji se sastoje samo od jedne stranice mogu biti odlična tehnika za dizajniranje manjih sajtova, čak i onih za koje se smatra da nikada ne bi mogli biti napravljeni bez više stranica. Postoje brojni razlozi za korišćenje sajtova od jedne strane, od lakoće održavanja do brzine protoka.

web dizajn
Blog post

Treći deo - Kako dizajnirati savršen sajt od jedne stranice

Ovim tekstom završavamo priču o dizajnu jednostraničnog sajta. Teme kojom ćemo se baviti su najbolja rešenja za one page sajtove.

web dizajn
Ostavite Vaš komentar
POŠALJITE KOMENTAR